Wij danken voor uw inzet

In Tunesiƫ spoelen ieder jaar de lijken aan van verdronken migranten. De stroming drijft ze naar de stranden van het stadje Zarzis. De aangespoelde lichamen worden niet geregistreerd, niet gedocumenteerd en door vrijwilligers provisorisch begraven.

Dit vond plaats net buiten de stad, op een voormalige vuilnisstortplaats.

De vrijwilligers doen hun best, maar op het kleine lapje grond liggen al honderden lichamen over elkaar heen. Wind en regen brengen de stoffelijke resten weer boven de grond, waar ze open en bloot tussen het vuilnis komen te liggen.

Deze situatie was onwaardig en onhoudbaar.
Mede door de inzet van Stichting Drowned Migrant Cemetery (DMC) is er nu een verantwoorde begraafplaats voor verdronken migranten in Zarzis gekomen.

Door de inzet van de kunstenaar Rachid Koraichi is de begraafplaats een bijzonder kunstwerk geworden. Binnenkort zullen wij hier uitgebreid verslag doen!